Recomandarea săptămânii

Ruladă de pui cu salată şi legume

Ingrediente:

* 300 g ruladă din piept de pui Fermele Crevedia;

* morcov;

* roşii cherry;

* ardei gras verde;

* ardei gras roşu;

* salată verde;

* câteva frunze de spanac;

* usturoi, pătrunjel;

* ceapă alba și verde;

Pentru sos:

* 1 lingură de ulei de măsline;

* 3 linguri de zeamă de lămâie;

* sare, piper;

* 1 praf boia de ardei picant;

* ghimbir ras.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se bate cu ajutorul unui ciocan de bucătărie până se obține o grosime de circa 1 cm. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul și ceapa verde se toacă mărunt. Se adaugă sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline, după gust. Pieptul se rulează și se prinde cu ajutorul scobitorilor (sau se poate folosi ață de bucătărie). Rulada se așează într-o tavă neaderenta, unsă cu puțin ulei de măsline și se dă la cuptor la 180 C, pentru 30 de minute.

2. Se taie rondele rulada din piept de pui preperată anterior la cuptor şi se pune într-un castron, alături de morcovul crud tăiat felii, roşii cherry tăiate pe jumătate, ardei gras verde şi roşu, ceapă, câteva frunze de salată verde şi câteva frunze de spanac.

3. Se face un sos dintr-o lingură de ulei de măsline, 3 linguri de zeamă de lămâie, piper, sare, un praf boia de ardei picant şi rădăcină de ghimbir ras, cam cât jumătate de linguriţă.

Vă dorim pofta bună!

Sursa de inspirație: www.ebucataria.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *