Recomandarea săptămânii

Drob din ficat de pui

Ingrediente:

· 1 kilogram ficat de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 morcov;

· 2 legături usturoi verde;

· 3 legături ceapă verde;

· 2 legături mărar;

· 2 legături pătrunjel;

· 7 ouă;

· 100 grame unt;

· sare, piper.

Mod de preparare:

1. Ficatul de pui se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scurg de zeamă.

2. Ficăţeii fierţi se dau la robot împreună cu untul, la temperatura camerei până se obţine o pastă.

3. Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt. Pasta de ficat se transferă într-un vas, peste ea se adaugă verdeţurile tocate, ouăle, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă.

4. Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte întregi, care se apasă pentru a intra complet în compoziţie.

5. Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.

6. Se poate servi cald sau rece, după preferinţă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.delicatesa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *