Recomandarea săptămânii

Ruladă din piept de pui umplută cu carne tocată, kaizer și cașcaval

Ingrediente:

  • 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;
  • 500 g carne tocată (vita + porc);
  • 1/2 ceapă;
  • 50 ml ulei;
  • 80 – 100 g cașcaval ras;
  • 10 – 12 felii kaizer;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 ou;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1/2 legătură pătrunjel verde tocat mărunt;
  • 2-3 lingurițe cu boia de ardei dulce;
  • sare și piper după gust.

 

Mod de preparare:

  1. Se amesrecă carnea tocata cu o linguriță rasă de sare, 1/2 linguriță piper măcinat, o jumătate de ceapă tăiată mărunt și călită foarte puțin în 1-2 linguri de ulei, cu oul crud, usturoiul pisat și pătrunjelul verde tocat mărunt.
  2. Pieptul de pui se pune între două folii de plastic și se bate cu ciocanul de carne. Se așază pe un blat de lucru unindu-se bucățile între ele pentru a forma o bucată mai mare.
  3. Se presară peste ele sare și piper măcinat, după gust. Se pune apoi un strat de felii cu kaizer, una langa alta. Peste kaizer se pune un strat de carne tocată. Se nivelează cu ajutorul unei lame de cuțit.
  4. Peste carnea tocata se presară cașcavalul ras și ardeiul gras tăiat în cubulețe mici.
  5. Se rulează pieptul de pui. Pe o folie de aluminiu se presară 2-3 lingurițe de boia dulce de ardei și se pune rulada. Se trece prin boiaua de ardei.
  6. Se învelește rulada în folia de aluminiu, se pune într-o tavă cu apă și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, la 180 grade, unde se ține 40-50 de minute. După acest timp se scoate din folie și se mai introduce în cuptor pentru 20 de minute.
  7. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se taie în felii și se servește ca și antreu sau lângă diferite garnituri.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www. culoaresiarome.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *