Recomandarea săptămânii

Borș cu perișoare fragede din carne de pui

Ingrediente:

· 500 g carne tocată din piept de pui Fermele Crevedia;

· 100 g orez;

· 1 ceapă;

· 1 ou;

· 3 linguri de ulei;

· sare, piper;

· 4 morcovi;

· 1 păstârnac;

· 1 pătrunjel rădăcină;

· 2 cartofi;

· 2 felii de rădăcină de țelină;

· 1 ceapă roșie;

· frunze de țelină, frunze de pătrunjel;

· sare, piper, cimbru măcinat;

· 200 ml bulion sau suc gros de roșii;

· 200-300 ml borș;

· verdeață tocată pentru decor; pătrunjel verde, leuștean etc.

Mod de preparare:

1. Pentru început se prepară ciorba de legume care reprezintă baza acestui borș. Legumele și zarzavaturile se curață și se spală. Se taie apoi în cubulețe.

și se pun la fiert în apă. Ciorba se condimentează după gust, cu sare, piper, cimbru uscat sau chimen.

2. Se pun la fiert și frunzele de țelină și pătrunjel. Se pastrează o parte din patrunjelul verde și pentru decor, la servire. Ciorba se fierbe 30-40 de minute.

3. În tmpul în care fierb legumele se pot pregăti perișoarele. Se toacă ceapa mărunt. Se condimentează carnea, se adaugă ceapa tocată, orezul spălat în apă rece și scurs și se amestecă bine. Când s-a omogenizat compoziția se adaugă și oul și se amestecă din nou. Cu mainile ude se formează biluțe mici. 4. Perișoarele astfel formate se adaugă în ciorbă cu mâna, una câte una în timp ce aceasta fierbe la foc mic. Se adaugă și o cană de bulion sau de suc gros de roșii.

5. Perișoarele se lasă la fiert la foc mic aproximativ 15-20 de minute. Separat se pune la fiert borșul (cam 200-300 ml, după gust), se dă în clocot și apoi se toarnă în oala cu ciorba de perișoare. Se pune capacul peste oală și, cu focul stins, se mai lasă 10 minute. Se testează o perișoară pentru a verifica dacă orezul este fiert.

6. La final se adaugă și restul de pătrunjel verde tocat. Se pot pune și frunze de leuștean verde. Borșul de perișoare din carne de pui se servește fierbinte.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.savoriurbane.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *