Recomandarea săptămânii

Supă de sfeclă roşie cu piept de pui

Ingrediente:

· un piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 sfecle roşii medii;

· 4 roşii;

· 1 morcov;

· 2 cepe mari;

· 1 rădăcină de pătrunjel;

· leuştean verde;

· 5 cartofi;

· 50 g iaurt degresat;

· lămâie.

Mod de preparare:

1. Se pune pieptul de pui la fiert. Se spală sfecla roşie şi se curăţă, apoi se taie mărunt. Morcovul, ceapa, rădăcina de pătrunjel şi cartofii se curăţă de coajă şi se pun la fiert în 3 l de apă, împreună cu sfecla roşie şi cu roşiile date pe răzătoare.

2. După ce s-au fiert legumele şi pieptul de pui, se scot şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă doar cu zeama în care au fiert legumele (cea în care a fiert pieptul de pui se aruncă) şi se mai dau într-un clocot. La final se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

3. Se poate servi şi cu o lingură de iaurt şi puţină zeamă de lămâie, în funcţie de gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.unica.ro – secțiunea “culinar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *