Recomandarea săptămânii

Salată de pui cu sos de iaurt

Ingrediente:

· 250 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 salată iceberg tăiată fâșii;

· 4 roșii tăiate felii;

· 1 castravete tăiat cuburi;

· 1 ardei roșu tăiat fâșii;

· 1 ceapă roșie tăiată rondele;

· crutoane de pâine;

· măsline verzi;

Pentru dressing:

· 300 g iaurt grecesc;

· 3 căței de usturoi;

· 2 lingurițe de mărar (uscat sau verde);

· 2 linguri pătrunjel;

· 2 linguri ulei de măsline;

· zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se asezonează cu sare și piper, se frige în tigaia încinsă stropită cu puțin ulei de masline și se taie cubulețe.

2. Ceapa roșie se toacă și se amestecă cu puțină zeamă de lămâie și pătrunjel, pentru a scapa de mirosul puternic.

3. Într-un bol mare se adaugă toate ingredientele și se asezonează.

4. Iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat, verdețurile, uleiul de masline, piperul și zeama de lămâie, după gust. Se obține un dressing aromat și delicios care se toarnă peste salată. Se poate servi cu crutoane.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *