Recomandarea săptămânii

Frigărui la gratar din carne de pui cu legume asortate

Ingrediente:

· 600 g piept de pui Fermele Crevedia;

· 1 vânătă medie;

· 2 cepe roșii noi;

· 1 ardei roșu;

· 3-4 roșii;

· 10-12 ciuperci champignon;

· 2 dovlecei;

· 2-3 ardei iuți verzi;

· usturoi deshidratat;

· 150 ml lapte degresat;

· boia dulce;

· sare;

· piper;

· 2-3 linguri ulei de măsline;

· 8-9 bețe pt frigărui.

Posibile garnituri

· salată verde;

· cartofi copți sau prăjiți la grătar;

· sosuri picante sau pe bază de iaurt cu usturoi.

Mod de preparare:

1. Dacă se fac la grătarul din curte, se pun bețele la înmuiat, în apă rece, pentru 30 de minute. Astfel, se protejează de căldura puternică emanată de cărbuni sau lemne.

2. Se taie pieptul de pui în bucățele potrivite, care se pun într-un vas ceramic. Se acoperă, în întregime, cu lapte și se bagă în frigider pentru 1 oră.

3. După ce se scot din frigider, se scurg și se mută într-un vas separat. În același vas se adaugă legumele tăiate în bucățele, de aceeași dimensiune cu bucățile de pui. Se condimentează cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare și piper și se amestecă bine. Se acoperă vasul cu o folie de plastic alimentară și se bagă în frigider pentru încă 1 oră.

4. Se formează frigăruile, alternând bucățile de pui cu cele de legume. Se ung frigăruile de pui cu puțin ulei de măsline.

5. Se prăjesc pe grătarul încins foarte foarte bine, câte 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când carnea este complet pătrunsă.

6. Frigăruile de pui se servesc calde, cu garnitură la alegere, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lauraadamache.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *