Recomandarea săptămănii

Penne cu pui și ciuperci în sos alb

Ingrediente:

· 250 g penne;

· 300 g ciuperci champignon;

· 1 bucată piept pui Fermele Crevedia;

· 200 ml smântână pentru gătit;

· 2 polonice din apa în care au fiert pastele;

· sare, piper;

· oregano;

· 2 căței usturoi pisați;

· ulei de măsline pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Se taie ciupercile în bucăți mai mari, apoi se călesc în puțin ulei de măsline. Se scot din tigaie când sunt ușor călite (nu se lasă până devin negre). În același ulei se călește și puiul.

2. Se pun ciupercile înapoi în tigaie, peste pui, se amestecă și se lasă puțin să își imprumute aromele. Se toarnă smântâna de gătit peste acestea.

3. Se adaugă 2 polonice din apa în care au fiert pastele apoi se pune usturoiul zdrobit/pisat, se asezonează cu sare, piper și oregano. Amidonul din aceasta va ajuta sosul să se lege.

4. În acest timp se scurg pastele fierte al dente, conform instructiunilor de pe pachet.

5. Se pun pastele peste sos si se amestecă ușor. Se adaugă, după gust, sare, piper, oregano.

6. După 1 minut se iau de pe foc, se pun în farfurie și se presară parmezan și pătrunjel.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *