Recomandarea săptămânii

Pui cu pilaf de bulgur pentru copii

Timp de pregătire: 15 min;

Total preparare: 30 min

Cantitate: 4 porții

Ingrediente:

* o lingură de ulei de masline;

* 4 bucăți de piept de pui dezosat de aprox. 200 g bucata;

* 3 cești de supă de pui;

* 1,5 cești de bulgur (grâu pisat mare);

* 2 căței de usturoi;

* o legatură de spanac tăiat mare;

* o mână de frunze de busuioc proaspete, rupte în bucăți mari.

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă sare și piper pe pui și se prăjeste cam 4 minute pe fiecare parte, apoi se scoate pe o farfurie. Se toarnă supa în tigaie, bulgurul, usturioul tăiat mărunt, sare și piper și se lasă totul la un foc mediu-iute până clocotește.

2. Se pune puiul în bulgur, se dă focul la mic și se acoperă tigaia.

3. Mâncarea se lasă să fiarbă încet până când bulgurul se înmoaie și puiul e bine pătruns (15-17 minute). Se scoate puiul și se pune în farfurii, se adaugă în tigaie spanacul și busuiocul, se amestecă totul până se înmoaie un pic verdețurile, apoi se închide focul.

4. Se așează pilaful de bulgur în farfurii, lângă pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *