Recomandarea săptămânii

Cușcuș cu piept de pui și mango

Ingrediente:

· un piept de pui Fermele Crevedia tăiat cubulețe;

· un mango mare, curățat și tăiat bucăți;

· 2-3 cepe verzi;

· o linguriță cu vârf chimen măcinat;

· 3 lingurițe oțet;

· 250 g cușcuș;

· 3 linguri marmeladă de portocale;

· 4 lingurițe boabe de muștar;

· sare și piper.

Mod de preparare:

1. Se fierbe cușcușul în proporție de 1:1 cu apa (o unitate apă și una de cușcuș).

Se pune la fiert 1 pahar de apă cu sare și un pic de uleiul/unt. Până fierbe apa se pregătește un volum egal de cușcuș. Când începe să fiarbă apa, se pune cușcușul, se amestecă și se stinge focul.

2. Se amestecă într-un bol bucățile de mango cu chimen, ceapa tăiată fin, oțetul, sarea și piperul.

3. Separat se amestecă boabele de muștar cu dulceața de portocale. Acestea vor forma un sos prin care trecem bucățile de piept de pui înainte de a le prăji. Se lasă câteva minute pe fiecare parte.

4. Se adaugă din nou sos peste pui. Când este gata, se ține puiul la cald. Între timp cușcușul s-a umflat și este gata. Se amestecă cu mango-ul pregătit mai sus și cu pieptul de pui. Se așază totul pe un platou și se poate servi.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.povesticulinare.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *