Recomandarea săptămânii

Mușchiuleț de pui cu sos de smântână

Ingrediente:

· 600 g mușchiuleț de pui Fermele Crevedia;

· 1 ceapă;

· 1 ardei roșu sau verde;

· 50 g unt sau 50 ml ulei;

· 2 linguri faină;

· 1 linguriță concentrat pentru supe;

· 200 g smântână fermentată (20 % grasime);

· 1 gălbenuș;

· 400 ml apă;

· sare, piper;

· mărar/pătrunjel;

· 3-4 căței usturoi.

Mod de preparare:

1. Mușchiulețul de pui se fierbe 20 minute în 400 ml apă și concentrat pentru legume, apoi se scoate într-un castron și se păstrează supa astfel rezultată.

2. Într-o tigaie adâncă se pune untul și se topește, apoi se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și ardeiul tăiat fașii. Se călesc 5-7 minute în unt, apoi se adaugă făina și se mai lasa în tigaie pentru încă un minut. Se adaugă supa și se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn. Se adaugă mușchiulețul de pui și se fierbe 10 minute, la foc mic.

3. Smântâna se amestecă cu gălbenușul, sare și piper. Se pun câteva linguri din sosul cald și se amestecă bine, apoi se toarnă în tigaie, treptat, amestecând încontinuu. Se mai fierbe 5-7 minute. Se oprește focul, se condimentează și se asezonează cu mărar sau pătrunjel proaspat, tocat mărunt.

4. Se poate servi cu cartofi nature și lamaie sau cu mămăliguță.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www. pasiunepentrubucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *