Recomandarea săptămânii

Aripioare de pui picante

Ingrediente:

· 500 g aripioare de pui Fermele Crevedia;

· 2 ouă;

· 2 linguri apă cabogazoasă (opțional);

· 3-4 linguri de făină;

· 3-4 linguri pesmet;

· 1 linguriță chilli pudră sau boia iute;

· 1 cățel de usturoi;

· sare, piper;

· ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1. Se taie aripioarele în jumătate. Dacă nu sunt curățate, se taie vârful aripilor. Se spală bine cu apă rece. Se scurg și se condimentează cu chilly, usturoiul ras sau zdrobit, sare și piper. Se lasă în frigider 2-3 ore.

2. În farfurii separate se pregătesc: făina, ouăle bătute împreună cu apa carbogazoasă și pesmetul. În ou, se mai poate adăuga puțin chilly. Apa are rolul de a mai subția compozitia, în așa fel încât stratul crocant să nu fie prea gros.

3. Se dau aripioarele prin făină, ou și pesmet și se prăjesc în ulei încins, la foc mic, pe toate părțile, până devin aurii și crocante.

4. Se scot pe șervețele absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. Se pot servi cu diferite garnituri, mujdei de usturoi sau cu o salată din roșii, castraveți și ceapă.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucatarmaniac.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *