Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 gr carne tocată din piept de pui Fermele Crevedia;

· 200 gr kaiser tocat;

· 1 ceapă;

· 2 linguri de ulei;

· boia dulce/iute;

· sare;

· piper negru măcinat;

· cimbru;

· schinduf măcinat;

· 1 lingură orez;

· foi de dragavei mari;

· roșii pasate;

· borș.

Mod de preparare:

1. Se pune ceapa curățată, spălată și tocată fin în uleiul încins, Când s-a înmuiat, se adaugă boiaua dulce și iute. Se dă vasul jos și se lasă ceapa să se răcească.

2. Se fierbe 10-12 minute orezul în puțină apă cu sare, apoi se scurge.

3. Se amestecă carnea de pui cu kaiserul dat prin mașina de carne, orezul, ceapa, sarea, piperul, cimbrul și schinduful.

4. Se pregătesc foile de dragavei. Se taie cozile și tija groasă și se spală bine. Se pune la foc un vas cu puțină apă și sare și când aceasta este fierbinte se trec pe rand foile de dragavei. Nu trebuie ținute mult pentru a nu se înmuia prea tare, ci doar introduse și scoase, să se înmoaie doar atât cât să poată fi rulate ușor.

5. Se pune umplutura la marginea foii de dragavei și se rulează, introducând capetele înăuntru. Se așază sarmalele într-un vas, pe un singur strat, se adaugă roșiile și borș fiert separat cât să acopere sarmalele. Se dă vasul la cuptor până se leagă sosul.

6. Sarmalele se pot sevi fierbinți, cu smântână.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *