Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 kg aripioare de pui Fermele Crevedia (fără vârfuri și tăiate în cele două segmente);

· 3/4 linguriță boia dulce;

· 1/4 linguriță boia afumată;

· 1 linguriță usturoi granulat;

· 1 linguriță ghimbir pudră;

· sare, piper negru;

· 1 lingură ulei;

· 1 linguriță ghimbir răzuit fin (pastă)

· 1/2 linguriță oregano uscat;

· 1 linguriță pastă de ardei iute;

· 1 lingură unt;

· 4 fire ceapă verde tânără.

Mod de preparare:

1. Aripioarele se presară cu condimente și apoi se toarnă uleiul. Se masează să se acopere uniform.

2. Se așază în tava cuptorului, la distanta unele de altele și se coc la 220C timp de 35 minute. Pe la jumătatea timpului, se verifică aripioarele și când și-au lăsat grasime în tavă, cu o pensulă de silicon se ung cu grăsimea lăsată.

3. Când aripioarele sunt făcute și rumene se scoate tava din cuptor.

4. Se taie cepele în două pe lungime și apoi pe segmente, în funcție de cât se doresc de lungi.

5. Se adaugă ghimbirul pastă, ceapa verde și oregano. Se amestecă rapid până se simte miros plăcut de ghimbir. Ghimbirul și ceapa se vor găti ușor de la căldura cărnii și a tăvii.

6. Se adaugă untul și pasta de ardei și se amestecă iar până aripioarele se glazurează (untul se va topi de la căldura tavii).

7. Se servesc calde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *