Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 2 bucăți piept de pui Fermele Crevedia;

· 2 pahare de orez cu bobul lung (brun American, basmati);

· 2 lingurițe condiment de pui măcinat;

· piper alb, coriandru, cardamom;

· 2 lingurițe ulei de măsline;

· sucul de la o lămâie mică;

· 120 g pastă de roșii;

· 2 cepe de mărime medie tăiate peștișori;

· 2 lingurițe condiment măcinat pentru kabsa;

· scorțișoară, cardamon, coriandru,galingal (ghimbir albastru), chimin;

· piper;

· foi de dafin;

· nucșoară;

· 1 linguriță cuișoare întregi;

· 3-4 bucăți loomi (lămâi uscate negre);

· 3-4 lingurițe ketchup (pentru pui);

· 4 linguri ulei de porumb;

· 2-3 linguri stafide (lăsate în apa caldă 15 minute);

· 3-4 morcovi pentru supa de pui;

· 1 ceapă medie întreagă pentru supa de pui;

· 4 pahare supă rezultată de la fiertul puiului, strecurată;

· semințe de pin (opțional);

· semințe de migdale (opțional);

· semințe de alune cajou (opțional).

Mod de preparare:

1. Se condimentează puiul cu condiment pentru pui, se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie și se lasă 2-3 ore. Se curață morcovii și se pun într-o cratiță de fiert sub presiune cu o cepă întreagă și o lămâie neagră în 2 litrii de apă.

2. Când apa începe să fiarbă, se pune pieptul de pui tăiat în jumătăți. Se fierbe 25 de minute. Se scoate puiul și se așază într-o tavă termorezistentă.

3. Se unge cu ketchup, se stropește cu ulei de măsline și se presară cu piper proaspăt măcinat. Se adaugă puțină supă de pui și se dă la cuptorul încălzit la 220 de grade până se rumenește.

4. Uleiul de porumb se încinge într-o cratiță antiaderentă și se prăjesc semințele de pin, migdalele și cajou-ul până iau o culoare aurie. Se scot într-un bol.

5. În același ulei se călește ceapa până devine aurie, apoi se adaugă supa de pui, pasta de roșii, loomi, cuișoarele, condimentul pentru kapsa și stafidele. Când supa începe să fiarbă se adaugă orezul (opărit în prealabil și spălat). Se acoperă și se fierbe la foc mic 25 de minute.

6. Orezul se așază pe un platou împreună cu puiul scos de la cuptor; se decoreaza cu semințele de pin, migdale sau cajou.

7. Se poate consuma cu salată mixtă sau iaurt.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.gustos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *