Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 15 cannelloni (paste tubulare);

· 30 gr parmezan răzuit;

Umplutura de carne:

· 500 gr carne de pui Fermele Crevedia (fără os; poate fi tocată)

· 1 ceapă;

· 50 gr mortadella;

· 1 lingură sos béchamel;

· 1 lingură smântână dulce pentru gătit;

· 1 lingură ulei;

· sare, piper, nucșoară

Sos de roșii:

· 1 – 1/2 conservă de roșii (600 gr în total);

· 4 căței usturoi;

· 15 rașnițe fulgi de chili;

· 8 frunze de busuioc (sau 1/4 legatură pătrunjel);

· 2 liguri ulei;

· 1 priză de zahar (opțional);

· sare;

· 2 linguri smântână dulce.

Sos béchamel:

· 35 gr unt;

· 1 lingură rasă făină albă

· 220 ml lapte fierbinte;

· sare, piper, 1 vârf cuțit nucșoară.

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul pentru sosul de roșii și se adaugă chili și usturoiul tăiat felii și se călește rapid până începe să miroasă. Se adaugă conserva de roșii mixată în blender și se fierbe 10 minute, adăugând sare după gust și un pic de zahăr pentru a reduce din aciditate. Se stinge focul și se adaugă busuiocul sau pătrunjelul tocat mărunt.

2. Se prepară sosul béchamel.

3. Pentru umplutură, se încinge uleiul și se călește ceapa tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă carnea de pui tocată (sau tăiată mărunt cu cuțitul) și se rumenește bine. Se condimentează cu sare, piper și nucșoara.

4. Dacă s-a folosit carne bucățele, se pune în robot, se adaugă mortadella și se mixează până se fărâmițează. Dacă s-a folosit carnea tocată de pui, se adaugă mortadella tăiată mărunt în umplutură.

5. Se adaugă o lingură bună de sos bechamel și smântână în umplutură și se amestecă. Astfel umlutura se va „lega” și nu va fi seacă la final.

6. Restul de sos bechamel se amestecă cu sosul de roșii, se mai adaugă cele 2 linguri de smântână dulce și se omogenizează.

7. Se pune o oală mare cu apă și sare la fiert. Când începe să clocotească, se dă focul la mic și se adaugă cannelloni (nu se inghesuie în oală). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumătate fierte după acest timp, îsi vor păstra forma. Se scot cu o paletă pe un prosop curat.

8. Se pune pe fundul unei tăvi un strat subțire de sos. Se ia cu grijă câte un cannelloni și se așază în picioare în tavă. Se umple cu carne, folosind o linguriță. Se culcă tubul în tavă. Se repetă umplerea, până se termină tuburile.

9. Se toarnă restul de sos peste cannelloni. Se presară cu parmezan ras.

10. Se dă tava la cuptor, la 200C, timp de 20-30 minute.

11. Se servește cald.

Vă dorim poftă buna!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *