Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· Supă picană de pui cu ciuperci:

· 20 ciuperci champignon mici;

· câteva buchețele broccoli;

· 50 gr tăieței groși;

· 2 linguri susan prăjit.

Supa de pui:

· 1 kg tacâmuri de pui Fermele Crevedia (spate, piept, gât, vârfuri de aripi, labe);

· 2 morcovi;

· 1 ceapă;

· 1 felie groasă țelină;

· 1/2 linguriță coriandru boabe;

· 1/2 linguriță sare;

· 4 lingurițe sos de soia;

· 2 lingurițe oțet de orez;

· pastă de ardei iute (opțional).

Mod de preparare:

1. Se coc tacâmurile de pui în cuptor, la 200C timp de 45 minute. În ultimele 20 minute de copt se adaugă zarzavaturile (morcov, țelină, ceapă) tăiate bucăți mari.

2. Se mută puiul și zarzavaturile coapte într-o oală și se acoperă cu 8-9 căni de apă. Se adaugă boabele de coriandru și se fierb.

3. Se fierbe și supa, la foc mic timp de 1.5 ore. Se spumează, dacă e cazul și după 1 oră de fiert se adaugă sarea.

4. Se strecoară supa printr-o sită în care se pune tifon. Supa limpede se pune iar pe foc mic. Se adaugă sosul de soia și oțetul de orez. Se gustă de sare și se adaugă dacă mai e cazul. Se adaugă pasta de ardei iute după gust.

5. Supa de pui se poate pregati cu o zi inainte și se păstrează la frigider.

6. Următorii pași se fac în momentul servirii fiindcă ciupercile, dacă stau în supă mai mult timp, îi vor schimba culoarea, va deveni maronie, iar tăiețeii și broccoli se înmoie.

7. Ciupercile se taie felii subțiri. Se adaugă în supă și se fierb 5 minute.

8. În acest timp, într-o oală cu apă și sare se pun la fiert tăiețeii și în ultimele 4 minute de fiert se adaugă buchețele de broccoli, apoi se strecoară.

9. Susanul se prăjește ușor într-o tigaie fără adaos de grăsime.

10. În boluri se pun tăieței și buchețele de broccoli. Deasupra se pune supa cu ciuperci (fierbinte) și se presară cu susan prăjit.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *