Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia (dezosate, fără piele);

· 2 cartofi dulci mari (aprox. 500 gr);

· 5 linguri suc de pe ghimbir murat;

· 1 legatură ceapă verde tânără (aprox. 1 lingură cu varf ceapă tocată);

· susan prajit;

· ulei pentru uns pulpele și cartofii;

· sare, piper negru, turmeric.

Mod de preparare:

1. Se taie pulpele în două, în bucăți mici. Se presară generos cu sare, piper negru și turmeric. Se picură puțin ulei și se masează să se acopere uniform de condimente.

2. Cartofii se curață, se taie rondele groase de aproximativ 1 deget și se condimentează ca și cartofii.

3. Se așază cartofii într-o tavă termorezistentă. Deasupra și printre ei se pun bucățile de carne. Se toarnă peste ele sucul de ghimbir.

4. Se dau la cuptor, la 200C, până carnea e facută și rumenă (aprox. 45 minute).

5. Se scot carnea și cartofii din tavă pe platoul de servire. În sucul rămas în tavă se adaugă ceapa tocată rondele și se amestecă, se va găti ușor de la caldura tăvii și a sosului.

6. Se toarnă sosul peste cartofii de pe platou. Se presară totul cu susan prăjit.

7. E bun imediat sau reîncălzit. Se poate toca și puțin ghimbir murat alături.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.e-retete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *