Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 800 g ficăţei de pui Fermele Crevedia;

· sare grunjoasă;

· piper negru măcinat;

Pentru sos:

· 200 g nucă măcinată;

· 300 ml supă de pui;

· 100 g unt;

· 3 linguri ulei de măsline;

· 2 ardei copţi;

· 1 linguriță miere;

· 1 legatură pătrunjel

Mod de preparare:

1. Se spală ficăţeii, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu hârtie de copt, se bagă în cuptor şi se rumenesc.

2. Se pregăteşte sosul. Se taie nucile mărunt şi se coc 5-6 minute în cuptor. Se topeşte untul si se amestecă bine cu nucile, cu mierea, cu ardeii copţi tocaţi mărunt şi zeama de supă.

3. Se adaugă sare şi piper, după gust, şi, după ce s-au făcut ficăţeii, se acoperă cu sosul.

4. Se mai lasă 5-10 minute în cuptor cât să se rumenească şi se servesc ornaţi cu pătrunjel verde.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.retete.unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *