Recomandarea săptămanii

Ingrediente:

· Un pui grill Fermele Crevedia;

· Ulei de măsline spray cca. 50 g;

· Condimente pentru pui ½ plic;

· Boia de ardei dulce 2 linguri;

· Pară 2 bucăți;

· Dovlecel 1 bucată;

· Apio 2 tije;

· Ardei kapia 1 bucată;

· Bere 500 ml;

· Sticlă de bere 1 bucată.

Mod de preparare:

1. Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit.

2. Sticla de bere curățată de etichete, umplută cu apă, se pune într-o tavă termorezistentă. Puiul grill se așază pe sticlă, apoi se asezonează cu uleiul de măsline cremos din spray, se presară condimentele de pui, plus boiaua.

3. Para, dovlecelul, ardeiul kapia, tijele de apio se spală și se taie grosier.

4. În tavă, de jur împrejurul puiului, se pun legumele, fructele și vegetalele.

5. Pentru a evita spargerea sticlei la temperaturi înalte, se adaugă și lichid în tavă, de data aceasta, bere blondă, apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins aproximativ 45 de minute la 200 grade.

6. Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată.

7. Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate savura împreună cu legumele din tavă. Se poate adăuga și un piure cremos din cartofi!

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *