Recomnadarea săptămânii

Ingrediente:

· ceapă galbenă 4 bucăți mari;

· 1 piept de pui dezosat Fermele Crevedia;

· sare de mare, pper proaspăt măcinat;

· boia dulce de ardei;

· 1 lingură ulei de măsline;

· 2 felii cca. 50 g șuncă afumată;

· 1 ou;

· 100 g brânză de vaci;

· 100 g telemea de oi/vacă;

· 50 g cașcaval;

· ceapă verde;

· mărar proaspăt (opțional);

· pătrunjel verde (opțional).

Mod de preparare:

1. Se curăță pieptul de pui, se taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.

2. Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

3. Ceapa se curăță, apoi se taie câte un căpăcel și se scobește miezul, astfel încât să rămână 2-3 foi la exterior.

4. Cepele curățate se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, aproximativ 30 minute la 150 grade.

5. Cepele umplute se pot servi fierbinți cu puțină smântână sau simple, după gust.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *