
Ingrediente:
Marinadă:
· 3 bucăți de piept de pui Fermele Crevedia, tăiate fâșii lungi;
· 2 linguri sos de soia;
· 2 căței de usturoi pisați;
· 1 conservă lapte de cocos;
· 1/2 linguriță chimion;
· 1/2 linguriță coriandru;
· 1/3 linguriță ghimbir;
Sosul satay:
· 2 linguri cu vârf unt de arahide;
· 1-2 lingurițe pudră de chilli;
· 1 lingură sos de pește;
· 1/2 conservă lapte de cocos;
· 1 lingură rasă zahăr brun;
· 1/2 linguriță coriandru;
· zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
1. Satay-ul este o carne care mai întâi se marinează într-un sos pe bază de lapte de cocos condimentat și apoi se gătește pe grătar.
2. Se pun în apă 8 bețigașe de lemn pentru frigărui și se țin acolo 30 de minute.
3. Într-un bol mare, se pune puiul tăiat și se amestecă cu restul ingredientelor pentru marinată.Se acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, dar se poate lăsa și peste noapte, pentru maximum de gust.
4. Cât timp puiul se marinează, se combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul satay, dar fără zeama de lămâie. Se pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură sau spatulă de lemn.
5. Când atinge punctul de fierbere, se dă focul mic și se amestecă până când se îngroașă. Se oprește focul și se încorporează și zeama de lămâie. Sosul satay poate fi servit atât cald cât și rece. Se scot bețigașele pentru frigărui din apă, și se înfig bucățile de pui pe ele. Într-o tigaie-grătar sau chiar pe grătar, se prăjesc 8-10 minute până se pătrund.
Vă dorim poftă bună!
Sursa e inspirație: www.retete.unica.ro