
Ingrediente:
· 4 pulpe de pui Fermele Crevedia(sau un pui intreg mic 1.5 kg);
· 2 cepe medii-mari;
· 400 g roșii decojite din conservă amestecate cu 1 lingură zahar;
· 100 g măsline fără sâmburi;
· 5 căței usturoi;
· 1 ardei gras roșu;
· 1 ardei gras galben;
· 100 ml vin alb demisec;
· 100 ml supă de pui;
· 4 linguri ulei;
· 1 lingură ierburi de Provence;
· sare;
· piper.
Mod de preparare:
1. În locul ierburilor de Provence se pot folosi verdețuri uscate și pisate împreună: oregano, cimbru, flori de levanțică, busuioc, salvie, rozmarin.
2. Pulpele de pui se curață de tuleie și puf înainte de a fi gătite. Se pun apoi într-un vas termorezistent, pe un pat de roșii tocate (cele din conservă). Se păstrează sucul de la aceste roșii pentru a-l amesteca cu vin, ulei, 1/2 lingură ierburi de provence și 3 căței usturoi zdrobiți, dar se pune și o lingură de zahăr pentru a echilibra aciditatea acestuia. Pe lângă pulpe se pun măsline, ardeii tăiați fâșii mici, ceapa tăiată în 6-8 bucăți și 2 căței usturoi tăiați feliuțe. Se adaugă sare, piper și restul de ierburi, apoi se toarnă amestecul de vin, sucul de roșii, supa de pui și uleiul cu ierburi de provence.
3. Se acoperă vasul cu un capac sau o folie de aluminiu/hartie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 45 minute. După acest interval de timp se scoate capacul (folia) folia și se mai lasă 30 minute în cuptor sau până se îngroață sosul din tavă. Sosul este cel mai important la această rețetă.
4. Din când în când puiul se întoarce pe cealalta parte, ca să nu se ardă.
5. Tocănița de pui în stil prevensal se poate servi simpla sau cu orez, cartofi natur, cous-cous.
Vă dorim poftă bună!
Sursa de inspirație: www.divainbucatarie.ro