Recomandarea săptămânii

Ingrediente:

· 1 kg dovlecei;

· 500 g piept pui Fermele Crevedia;

· un ardei gras;

· o ceapă;

· 4 roșii;

· 4 ouă;

· 250 ml smântână;

· 150 g cașcaval;

· 2 linguri pătrunjel tocat;

· 1 lingură sare;

· 0.25 lingurițe piper negru măcinat;

· 50 ml ulei sau unt.

Mod de preparare:

1. Se spală dovleceii și se curață de coajă. Apoi se taie cubulețe de mărime medie și se pun într-un bol mare.

2. Peste dovlecei se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt.

3. Ceapa se toacă cubulețe și se pune la călit în puțin ulei. Când se rumenește, se adaugă în tigaie și carnea tocata. Se amestecă bine. Apoi se pune peste dovlecei, ardeiul și pătrunjelul. Se amestecă bine toată compozitia, se potrivește de sare și piper.

4. Se mută totul într-o tavă de cuptor adâncă. Deasupra se pun rondele de roșii sau roșii cherry.

5. Într-un bol mic se ametecă ouale cu smântână, putină sare și piper.

6. Se toarnă uniform acest amestec peste legumele și carnea din tavă. Apoi se pune cașcavalul ras deasupra.

7. Se acoperă tava cu capac sau folie și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.

8. Se lasă vreo 30 de minute să se răcorească înainte de servire.

Vă dorim poftă bună!

Sursa de inspirație: www.lalena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *